Qui som?

La Societat Coral Recreativa El Ciervo és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1922 a Sabadell.  Actualment, disposa de diverses seccions culturals (coral i teatre) i esportives (billar i tennis taula), a més d’organitzar i participar activament en moltes activitats tradicionals i populars de la ciutat.

Història

El 8 d’abril de 1922 un grup de 36 obrers del barri de Gràcia van fundar la Societat Coral Recreativa El Ciervo, una entitat que s’havia de dedicar al foment de la música en coral.

L’edifici social es va construir a la cantonada del carrer de Viladomat amb Roger de Flor, i va comptar amb la col·laboració del comerç local Anís del Ciervo, que a canvi, va demanar que el nom del licor constés en el de l’entitat.

L’obra va ser dirigida per Josep Renom i Costa (1880-1931), arquitecte sabadellenc conegut per la construcció del Mercat Central i la direcció de l’obra de la Torre de l’Aigua, qui va projectar un edifici d’estil modernista format per un Saló-Cafè i unes dependències que, amb el temps i les noves necessitats es van anar ampliant.

Als anys 60, el mal estat de l’edifici i l’alt cost d’arreglar-lo va motivar a l’assemblea a acceptar una permuta amb una immobiliària: a canvi de permetre la construcció de pisos dalt de l’entitat, es construiria un nou local adaptat a les necessitats del Ciervo. Així doncs, l’any 1968 l’edifici projectat per l’arquitecte Renom i Costa va ser enderrocat i es va construir el que encara avui és la seu de l’entitat.

I ara qui som?

Estatuts

Podeu trobar els estatuts de l’entitat en el següent enllaç: Estatuts SCR El Ciervo.